
آرایش در دوران بارداری(قسمت اول)
استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی در دوران بارداری
اغلب زنان علاقه ی وافری به جذاب شدن و زیبا به نظر رسیدن خود دارند و تلاش می کنند تا با استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی تا حد زیادی به این علاقه ی خود جامه عمل بپوشانند و در نتیجه احساس بهتری نسبت به خود داشته باشند.
این مسئله در زنان باردار هم به شکل چشم گیری قابل مشاهده است. چرا که در دوران بارداری پوست تحت تاثیر تغییرات هورمونی و عروقی قرار می گیرد و دچار تحولاتی از جمله لکه های پوستی تیره رنگ، جوش، آکنه و.....ناشی از عوارض بارداری می شود.
این تغییرات ممکن است وضعیت پوست مادر باردار را کاملاً دگرگون کند و حتی روی سلامت پوست اثر بگذارد.
در حالی که عده ای از مادران پوست و موی درخشانی را تجربه می کنند، برخی دیگر ممکن است از این لکه های تیره، جوش و آکنه فراوان خود شکایت کنند.
اما در اینجا این سوال مطرح می شود که آیا استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی در دوران بارداری برای مادران باردار مجاز هست یا خیر؟
اگر مجاز هست محدودیت ها،خطرات و نکات مربوط به آن چیست؟
عوارض استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی
عوارض استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی در دوران بارداری ( همه هفته های بارداری) از جمله مسائلی بوده است که افراد بسیاری در رابطه با آن صحبت کرده اند.
اما متاسفانه هنوز هم برای بسیاری از بانوان باردار روشن نشده است که با استفاده از این لوازم امکان دارد با چه عوارضی روبه رو شوند و یا چه خطراتی به دنبال جنین و مادر باردار است!؟
باید گفت محققان در سراسر دنیا با بررسی های متعدد به این نتیجه رسیده اند که مواد شیمیایی موجود در این لوازم می تواند در اثر استفاده از آن جذب پوست و سپس جذب جفت و جنین شود و این مسئله به خصوص در سه ماه اول بارداری که جنین در حال رشد است، می تواند بسیار خطرناک و دارای عوارض جبران ناپذیری برای مادر و جنینش باشد و منجر به نقص عضو و حتی سقط جنین شود، مانند لوازم آرایشی که حاوی ماده سنتا آسیاتیکا می باشد که در ادامه در رابطه با آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.
متاسفانه مواد شیمیایی سمی در لوازم آرایشی و بهداشتی می تواند به تکامل هوشی و شناختی جنین شما نیز آسیب برساند.
نکات مهم خرید لوازم بهداشتی
در زمان خرید محصولات آرایشی و بهداشتی حتما مطمئن شوید که موادی مانند سرب، جیوه، پارابن و سایر مواد شیمیایی در آنها استفاده نشده یا در کمترین میزان ممکن استفاده شده باشد.
گرچه بهتر است اگر چنانچه نگران زیبایی خود و همچنین نگران جنینتان هستید از لوازم آرایشی و بهداشتی بر پایه گیاهی استفاده کنید.
حتما دقت کنید که روی محصول عباراتی مانند فاقد عطر و فاقد پارابن و فتالات نوشته شده باشد.
من دایه هستم و در این مقاله بطور مختصر ولی بسیار مفید به بعضی از مواد موجود در لوازم آرایشی و بهداشتی و عوارض و نکات مربوط به استفاده از آن بطور ویژه تری می پردازیم تا با آگاهی، از آنها استفاده کنید.
گرچه حتما توصیه می شود که اگر در مورد استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی دچار تردید هستید و از مواد تشکیل دهنده ی آن بی خبرید، بطور حتم با پزشک متخصص خود در خصوص استفاده از آن مشورت کرده و سلامت خود و جنین خویش را تضمین کنید.
هیدروکینون عامل روشن کننده پوست و فلج کننده جنین!
یکی از عوارض بارداری ایجاد لکه های تیره پوستی می باشد. شاید مادر باردار با خودش فکر کند که بهتر است از کرم های روشن کننده پوست استفاده کند.
این کرم ها غالبا حاوی ماده ای به نام هیدروکینون هستند.
هیدروکینون عامل روشن کننده پوست به شمار می رود. مطالعات محققان بر روی این ماده نشان داده که استفاده از آن، عوارض خطرناکی روی نخاع جنین ممکن است ایجاد کند.
پرواضح است که مادرباردار باید از قرارگرفتن در معرض این ماده شیمیایی در طول مدت بارداری خویش خودداری کند.
ترتینوئین کرمی ضدآکنه و ضد رشد جنین!
از دیگر مشکلات رایج در دوران بارداری برای مادران، جوش و آکنه فراوان در بارداری می باشد. کرم های ضدآکنه معمولاً حاوی ترتینوئین هستند. گرچه میزان جذب این ماده شیمیایی از طریق پوست مادر کم است ولی مصرف موضعی آن ممکن است منجر به نقایص مادرزادی جنین شود.
فتالات براق کننده لب وناخن و عقیم کننده جنین!
یک ماده شیمیایی قابل ذکر دیگر که بسیار مضر و خطرناک است، فتالات نام دارد. این ماده شیمیایی بیشتر در رژلب، اسپری مو و لاک ناخن یافت میشود.
این ماده در صورت استفاده قادر است بر هورمونهایی که جفت در بدن تولید می کند، اثر منفی بگذارد و باعث مشکلات مادرزادی و نقایصی در دستگاه تناسلی جنین پسر شود.
مطالعات علمی محققان نشان داده است که اگر جنین در معرض فتالات قرار بگیرد، ضریب هوشی اش کاهش پیدا می کند و همچنین خطر ابتلا به بیماری آسم را در سالهای آینده برای کودکان افزایش می دهد.
ویتامین A، ویتامین K و سنتا آسیاتیکا در لوازم آرایش برای جنین خطرساز است.
نکته بعدی این است که ویتامین A، ویتامین K و سنتا آسیاتیکا از جمله مواد تشکیل دهنده ی بسیاری از لوازم آرایشی و بهداشتی هستند که هر کدام از آنها می تواند عارضه ی جدی برای مادران و جنین آنها در بدن ایجاد کند. بنابراین بانوان باردار باید از بکارگیری اینگونه مواد برای آرایش پوست و موی خود اجتناب کنند.
پارابن نگهدارنده لوازم آرایش و سقط کننده جنین!
یکی دیگر از مواد شیمیایی موجود در انواع کرمها و لوازم آرایشی دیگر پارابن می باشد. از این ماده به عنوان یک ماده نگهدارنده استفاده می شود که مصرف آن مشکلاتی را برای جنین و سلامت وی ایجاد می کند.
مراقب آثار سرب بر مغز جنین باشیم.
متاسفانه ماده شیمیایی مضر دیگری که داخل لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده شده سرب است. سرب یک نوع فلز است که عوارض خطرناکی را بر روی سلامت مادر و جنین ایجاد می کند.
از جمله می تواند سبب مشکل نازایی، نقایص مادر زادی، سقط و پاره شدن زودتر از موعد کیسه آب دور جنین شود.
این ماده در صورت ورود به بدن می تواند بوسیله سیستم گردش خون به درون جفت نفوذ کند و روی فعالیت طبیعی مغز جنین اثر نامطلوب بگذارد.
متاسفانه از ماده سرب در تولید بسیاری از لوازم آرایشی و بهداشتی از جمله انواع رژها، انواع لاک ها و حتی داروهای ضدجوش استفاده می شود.
بنابراین بطور جدی توصیه می شود از بکارگیری و استفاده ی هرگونه رژهای شیمیایی و لاک های ناخن در دوران بارداری اجتناب شود تا مادر و جنین از خطرات و مضرات غیر قابل انکار ماده سرب در امان بمانند.
و پیشنهاد می شود از نمونه های گیاهی آن که فاقد سرب هستند، در طول مدت بارداری خویش استفاده کنند.
نکته قابل توجه این است که در سه ماه اول بارداری مغز جنین در حال تشکیل است.
با توجه به این نکته مهم مادران باردار موظف هستند تا از مغز جنین در حال رشد خود در برابر این همه مواد شیمیایی موجود در لوازم آرایشی و بهداشتی که برانگیزاننده ی اوتیسم است، محافظت کنند.
همانطور که بالاتر به آن اشاره شد؛ از نظر پزشکان و متخصصان در سراسر دنیا بدن جنین در سه ماه اول بارداری شکل گرفته است وبه همین دلیل مادران باردار باید در این دوران از هر گونه مواد شیمیایی و مضر دوری نمایند.
استفاده از هر گونه لاک، رنگ مو، شامپو شیمیایی، کرم پودر، رژلب، ریمل و بطور کلی استفاده از هر ماده آرایشی و بهداشتی مضر در سه ماه اول بارداری باید به حداقل ممکن رسیده و با مواد گیاهی مناسب جایگزین شود.
بهتر است بدانید که موادی مثل جیوه، پارابن، سرب، ترتینوئین، هیدروکینون و حتی وایتکس موجود در مواد شوینده و سفیدکننده صورت تاثیرات بسیارجدی و خطرناک روی ذهن جنین بگذارد.
با تکیه بر موارد گفته شده از خانم های باردار
مصرانه درخواست می کنیم به این موارد توجه ویژه داشته باشید...
این مقاله ادامه دارد...
اگر شما هم نیز بهدنبال یک تجربه بارداری سالم و آگاهانه هستید، هماکنون به دایه بپیوندید. ما در دایه با مشاورههای هفتگی، مقالات تخصصی، و خدمات حضوری و آنلاین به شما کمک خواهیم کرد تا بارداری شما سالم و پر برکت باشد. برای عضویت در دایه و دریافت خدمات بیشتر، همین حالا به سایت دایه مراجعه کنیدو با نظرات و پیشنهاداتتون همیار مادران باشید.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
دیدگاه ها