مجله دایه

دایه

علائم آمادگی رحم برای بارداری

مسیر پدر و مادر شدن یه تصمیم سرنوشت سازه و باید کاملا مطمئن باشید که بدنتون امادگی این مرحله رو داره. بدن اغلب سیگنالهایی به ما میده که نشون دهنده اماده بودن بدن برای حمایت از یک حاملگی سالمه. تشخیص و درک این نشونه ها به شما کمک میکنه تا با خیال راحت و بدون استرس سفر بارداریتون رو پیش ببرید.

تو این مقاله از سایت دایه ما راجع به مهمترین علایم امادگی بدن برای بارداری باهاتون صحبت میکنیم. اگه شما هم به این مطالب علاقه دارید  با ما همراه باشید.

مشاوره قبل از بارداری

وقتی برای تشکیل یا رشد خونوادتون آماده شدید، ی قرار ملاقات مشاوره قبل از بارداری با پزشک یا مامای خودتون ترتیب بدید. پزشک می‌تونه سلامت شما را بررسی کنه و هرگونه خطر جدیدی رو که باید مورد توجه قرار بگیره ارزیابی کنه. ایده خوبیه که حدود سه ماه قبل از شروع تلاش برای بارداری، مشاوره قبل از بارداری رو برنامه‌ریزی کنید.

پزشک شما در طول مشاوره قبل از بارداری، جنبه‌های زیادی از سلامت شما و همسرتون رو بررسی میکنه، از جمله:

سابقه پزشکی شخصی:

در مورد هرگونه بیماری مزمن که می‌تونه بر بارداری شما تأثیر بذاره، مثل صرع، دیابت، فشار خون بالا، کم‌خونی یا آلرژی، به پزشک خودتون اطلاع بدید. کنترل این بیماری‌ها قبل از اقدام به بارداری بسیار مهمه. همچنین باید در مورد داروهای فعلی، جراحی‌های قبلی و بارداری‌های قبلی خودتون، به خصوص اگر عوارض بارداری مثل سقط جنین داشتید، به پزشکتون اطلاع بدید.

سابقه پزشکی خانواده:

ارزیابی سابقه پزشکی مادر و پدر، به تعیین اینکه آیا هر کدوم از والدین شرایط پزشکی داشته‌اند که ممکنه به فرزند شما منتقل بشه، کمک می‌کنه. اگر کسی تو خانواده شما فشار خون بالا، دیابت، نقص مادرزادی، ناتوانی ذهنی یا سایر بیماریهای ژنتیکی رو داره، به پزشکتون اطلاع بدید.

ژنتیک:

 چندین اختلال ژنتیکی ممکنه ارثی باشند (از والدین به فرزنداشون منتقل بشن). مثل کم‌خونی سلول داسی شکل، بیماری تای-ساکس و فیبروز کیستیک. ژن‌هایی که باعث برخی از اختلالات ژنتیکی می‌شن رو می‌تونیم با آزمایش خون قبل از بارداری شناسایی کنیم. قبل از اقدام به بارداری با پزشک خودتون در مورد غربالگری ژنتیکی صحبت کنید.

وضعیت واکسن:

مراکز خدمات درمانی به شما اطمینان میدن که شما در مورد واکسن‌های فعلی، از جمله سرخجه (سرخک آلمانی) و واریسلا (آبله مرغان) به‌روز هستید یا نه. دریافت این واکسن‌ها تو دوران بارداری ایمن نیست و ابتلا به این بیماری‌ها تو دوران بارداری می‌تونه باعث سقط جنین یا نقص مادرزادی بشه . اگه ایمنی ندارید، باید حداقل یه ماه قبل از اقدام به بارداری واکسن‌ها را دریافت کنید. همچنین باید در مورد واکسن سالانه آنفولانزا که تو تمام سه ماهه‌های بارداری بی‌خطر است، به‌روز باشید.

قرار گرفتن در معرض ویروس:

هرگونه قرار گرفتن در معرض ویروس‌های زیکا یا کووید-۱۹ رو به مراکز خدمات درمانی خودتون گزارش بدید. ابتلا به هر کدوم از این ویروس‌ها تو دوران بارداری خطرات جدی برای سلامتی مادر و نوزاد ایجاد می‌کنه.

معاینات قبل از بارداری

به عنوان بخشی از مشاوره قبل از بارداری، پزشک شما ممکنه آزمایش‌هایی رو برای بررسی سلامت شما توصیه کنه. معاینات قبل از بارداری ممکنه شامل موارد زیر باشه:

·       آزمایش خون برای بررسی گروه خونی و اطمینان از عدم ابتلا به عفونت‌های مقاربتی.

·       معاینه لگن برای بررسی سلامت اندام‌های لگنی (واژن، دهانه رحم، رحم و تخمدان‌ها).

·       پاپ اسمیر برای بررسی سرطان با گرفتن نمونه‌ای از سلول‌های دهانه رحم.

·       معاینه فیزیکی برای ارزیابی وزن، فشار خون، ضربان قلب، دمای بدن و میزان تنفس.

7 تا ازعلایم آمادگی بدن برای بارداری

تو این قسمت از مقاله ما 7 تا از علایم آمادگی بدن برای بارداری رو براتون اوردیم میتونید با این علایم اشنا بشید و اگه تصمیم به حاملگی دارید ببینید که شما چند تا از نشونه هارو دارید.

1.    چرخه‌های قاعدگی منظم

یک چرخه منظم، که معمولاً بین 26 تا 32 روز متغیره یکی از واضح‌ترین شاخص‌های تعادل هورمونی و تخمک‌گذاری منظمه.

نکات قابل توجه:

پریودهای شما هر ماه به طور قابل پیش‌بینی اتفاق می‌افته.

خونریزی بین 3 تا 7 روز بدون درد یا لخته شدن بیش از حد طول می‌کشه.

2.     تغییرات مخاط دهانه رحم

یکی از مهمترین علایم آمادگی بدن برای بارداری تغییرات مخاط دهانه رحم هست. مخاط دهانه رحم شما از نظر غلظت و حجم تو طول چرخه قاعدگی تغییر می‌کنه. مخاط دهانه رحم با کیفیت باروری شبیه سفیده تخم مرغ خامه و نشون می‌ده که تخمک گذاری نزدیکه.

نحوه بررسی: ترشحات خودتون رو در اواسط چرخه قاعدگی از نظر بافت لغزنده و کشسان بررسی کنید.

3.    . سطح هورمون‌های سالم

هورمون‌های متعادل، مانند استروژن و پروژسترون، برای تخمک‌گذاری و لانه‌گزینی ضروری هستن. نشانه‌های سلامت هورمونی شامل سطح انرژی پایدار، پوست شفاف و خلق و خوی مثبته .

4.    .علائم تخمک‌گذاری

تخمک‌گذاری یک جزء حیاتی از لقاحه. این روند می‌تونه برای هر کسی متفاوت باشه، اما چندین علامت تخمک‌گذاری رایج وجود داره که ممکنه احساس کنید. علائم رایج عبارتند از:

·       افزایش جزئی دمای پایه بدن

·       درد یا حساسیت سینه

·       تغییرات میل جنسی

·       افزایش ناگهانی LH که از طریق کیت‌های پیش‌بینی تخمک‌گذاری تشخیص داده می‌شن.

5.    مدیریت استرس

استرس مزمن می‌تونه تخمک‌گذاری رو مختل کنه و باروری رو کاهش بده. اگه شیوه‌های مؤثر مدیریت استرس رو در پیش گرفته باشید، بدن شما احتمالاً در وضعیت بهتری برای بارداری قرار داره.

6.    . سلامت اسپرم

سلامت اسپرم شریک زندگی شما نقش مهمی تو بارداری داره. شاخص‌های کلیدی اسپرم سالم شامل تعداد کافی، تحرک و مورفولوژی میشه.

7.    از نظر احساسی آماده هستید

بارداری فقط مربوط به آمادگی جسمی نیست، بلکه مربوط به آمادگی عاطفی و ذهنی هم میشه. اگه در مورد سفر پیش رو احساس آرامش، ثبات و هیجان می‌کنید، نشانه اونه که در موقعیت خوبی برای شروع تلاش هستید.

چجوری بدن خودمون رو برای بارداری آماده کنیم؟

تا اینجا ما براتون از علایم آمادگی بدن برای بارداری صحبت کردیم. حالا میخوایم یکم در مورد اماده کردن بدن برای بارداری صحبت کنیم. راه‌های مختلفی وجود داره که می‌تونید بدن خودتون رو برای بارداری آماده کنید و قبل از بارداری از سلامت خودتون مطمئن بشید. بیاین با هم این راهکارهارو بخونیم:

از مصرف الکل دوری کنین:

نوشیدن الکل ممکنه هنگام تلاش برای بارداری بروی باروری شما تأثیر بذاره. این ماده می‌تونه بر سطح هورمون‌ها، قاعدگی و تخمک‌گذاری شما تأثیر بذاره. نوشیدن الکل تو دوران بارداری می‌تونه منجر به مشکلات جدی برای نوزاد، از جمله زایمان زودرس و اختلالات رشدی بشه.

رژیم غذایی سالم داشته باشین:

 داشتن یک رژیم غذایی متعادل قبل و در دوران بارداری نه تنها برای سلامت کلی شما مفیده، بلکه برای تغذیه جنین نیز ضروریه. مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات کامل، لبنیات کم چرب و پروتئین‌های بدون چربی انتخاب کنید.  غذاهای چرب و فرآوری شده نخورید. میزان مصرف کافئین خود را به حداکثر یک تا دو فنجون قهوه در روز محدود کنید. یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی، پایه و اساس ی بارداری سالم رو تشکیل می‌ده. مصرف غذاهای تقویت‌کننده باروری مانند سبزیجات برگ‌دار، چربی‌های سالم، پروتئین‌های بدون چربی و میوه‌های غنی از آنتی‌اکسیدان، از کیفیت تخمک و سلامت کلی باروری پشتیبانی می‌کنه.

از قرار گرفتن در معرض مواد مضر خودداری کنین:

خانومای باردار باید از قرار گرفتن در معرض مواد سمی و شیمیایی (مانند سرب و آفت‌کش‌ها) و اشعه (مانند اشعه ایکس) خودداری کنن. قرار گرفتن در معرض سطوح بالای بعضی از انواع اشعه و مواد شیمیایی و سمی ممکنه بروی جنین در حال رشد تأثیر منفی بذاره.

ورزش منظم داشته باشین و وزن خودتون رو مدیریت کنین:

حفظ وزن سالم از تعادل هورمونی و باروری پشتیبانی می‌کنه. هم کمبود وزن و هم اضافه وزن می‌تونن تخمک‌گذاری و لقاح رو مختل کنن. ورزش منظم و حفظ وزن مناسب قبل و در دوران بارداری خیلی مهمه. زنانی که اضافه وزن دارن ممکنه مشکلات پزشکی مانند فشار خون بالا و دیابت رو تجربه کنن. زنانی که کمبود وزن دارن ممکنه  نوزادانی با وزن کم هنگام تولد داشته باشن.

خشونت خونگی رو شناسایی کنین:

زنانی که قبل از بارداری مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرن، ممکنه تو دوران بارداری در معرض خطر افزایش آزار و اذیت قرار بگیرن. مراکز خدمات درمانی یا ماما می‌تونه به شما در پیدا کردن حمایت‌های اجتماعی، حقوقی و اجتماعی برای مقابله با خشونت خونگی کمک کنه.

ترک سیگار:

مطالعات نشون داده که نوزادانی که از مادران سیگاری متولد می‌شن، معمولاً نارس به دنیا می‌آن، وزن هنگام تولد کمتری دارند و احتمال مرگ اونا بر اثر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) بیشتره. علاوه بر این، زنانی که در معرض دود دست دوم قرار دارن، بیشتر احتمال داره نوزادانی با وزن کم هنگام تولد داشته باشن. همچنین ممکنه خطراتی از دود دست سوم وجود داشته باشه - مواد شیمیایی، ذرات و گازهای تنباکو که روی مو، لباس و اثاثیه باقی میمونن.

کاهش خطر عفونت:

از خوردن گوشت نپخته و تخم مرغ خام خودداری کنین. علاوه بر این، از هرگونه تماس و قرار گرفتن در معرض مدفوع حیوانات و خاک گربه که ممکنه حاوی انگل‌ها یا ویروس‌های مضر باشن، خودداری کنین. مرتباً دست‌های خودتون رو بشویید و از تماس با افراد بیمار خودداری کنین.

ویتامین مصرف کنین:

 مصرف ویتامین‌های دوران بارداری یا ویتامین‌های روزانه حاوی ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک را شروع کنین. اسید فولیک می‌تونه به کاهش خطر نقص‌های مادرزادی مغز و نخاع (که به آن نقص لوله عصبی نیز می‌گویند) کمک کنه.

سخن اخر

هر کسی دوران بارداری رو به شکل متفاوتی تجربه می‌کنه. مواردی مثل قطع پریود، درد یا حساسیت سینه‌ها، احساس خستگی بیشتر و حالت تهوع (تهوع صبحگاهی) از علائم شایع اوایل بارداری هستن. بعضیا قبل از قطع پریود، علائم بارداری دارن. اگه فکر می‌کنین ممکنه باردار باشید، تست بارداری خونگی انجام بدید. این تست‌ها  اکثرا صحیح و دقیق هستن. تو این مقاله ما راجع به مطالب مختلفی مثل علایم آمادگی بدن برای بارداری گفتیم. روشهای مراقبت از خودتون تو این دوران و روشهای کم کردن این خطرات را هم مفصل توضیح دادیم. به امید اینکه دوران شیرین و حساس بارداری به سلامت برای شما بگذره و لذت در اغوش گرفتن فرزند دلبندتون  سختیهای این دوران رو برای شما کمی آسونتر کنه.

 

 زیست بوم تربیتی دایه با حمایت از مادران باردار در بهبود کیفیت بارداری و همیاری خانواده در این امر مهم راه اندازی شده است.

با عضویت در دایه می توانید از خدمات روانشناختی و حمایتی دایه بهره مند شوید.

نمایش بیشتر

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

دیدگاه ها

دیدگاهی ثبت نشده است